Slider safe laser goedgekeurd eu.png

THERAPEUTISCHE VOORDELEN

SOFT LASER THERAPIE

Gedurende de laatste 50 jaar zijn talrijke klinische studies en onderzoeken uitgevoerd naar de gunstige effecten van lasertherapie voor een hele reeks klinische aandoeningen. Het volgende is een vereenvoudigde lijst van de meer uitgebreidere bestudeerde biologische effecten van Soft-Laser Therapy.

Safe Laser is gecertificeerd als Soft Laser therapie maar in tegenstelling tot elke andere soft laser therapie is Safe Laser gecertificeerd als veilig voor de ogen.

SNELLERE WONDGENEZING

Soft-lasertherapie stimuleert de productie van fibroblasten, de bouwstenen die nodig zijn om collageen te creëren. Collageen is het essentiële eiwit dat nodig is om oud weefsel te vervangen of beschadigd weefsel te repareren. Vanwege dit effect is lasertherapie effectief bij het behandelen van open wonden en brandwonden.

VERBETERDE BLOEDSTROOM

Soft-lasertherapie verhoogt aanzienlijk de vorming van nieuwe capillairen (kleine bloedvaten) in beschadigde weefsels. Met meer haarvaten die meer bloed naar de plek van de verwonding brengen, wordt de genezing versneld, worden wonden sneller gesloten en wordt de vorming van littekenweefsel verminderd.

VERBETERDE ZENUWFUNCTIE

Laserlicht versnelt het proces van regeneratie van zenuwcellen, waardoor de tijd die zenuwcellen nodig hebben om te genezen na een verwonding wordt verkort. Laserlicht verhoogt ook de amplitude (sterkte) van actiepotentialen (signalen verzonden langs zenuwvezels) die de algehele zenuw- en spierfunctie verbetert. Beide redenen verklaren waarom lasertherapie zo gunstig is bij het verminderen van de symptomen die verband houden met zenuwletsel - namelijk scherpe pijn, gevoelloosheid, tintelingen en branderig gevoel.

VERBETERDE IMMUUNFUNCTIE

Fotonen van laserlicht worden direct geabsorbeerd door chromoforen (moleculaire enzymen in cellen) die zijn ingebed in de meeste cellen van het lichaam. Deze laserlichtabsorptie activeert een specifiek enzymatisch proces dat de productie van ATP in gang zet. ATP (adenosine trifosfaat) is de belangrijkste vorm van energie die ALLE chemische reacties in ALLE cellen van het lichaam aandrijft. Hogere energieproductie leidt tot een snellere en efficiëntere functie - vooral voor immuun-specifieke cellen die worden blootgesteld aan lasertherapie. Deze verbeterde efficiëntie helpt het immuunsysteem bij het bestrijden van ongewenste microben en pathogenen.

Soft-lasertherapie verlicht pijn op korte termijn door verschillende biologische mechanismen:

1.    Lasertherapie blokkeert de pijnsignalen die worden overgedragen van gewonde delen van het lichaam naar de hersenen. Dit vermindert de gevoeligheid van de zenuwen en vermindert de perceptie van pijn aanzienlijk.

2.     Lasertherapie vermindert ook pijn door ontsteking en zwelling te verminderen. Dit mechanisme vermindert niet alleen de pijn maar versnelt de genezingsprocessen.

3.     Lasertherapie vermindert ook de pijn door de productie en afgifte van endorfines en enkefalinen, die natuurlijke pijnstillende chemicaliën in ons lichaam zijn, te verhogen.

PIJNVERLICHTING

VERSNELD WEEFSELHERSTEL EN CELGROEI

Fotonen van licht uitgezonden door therapeutische lasers dringen diep in de weefsels van het lichaam door, om de productiecentra van individuele cellen (mitochondriën) te stimuleren. Deze stimulatie verhoogt de beschikbare energie voor deze cellen waardoor ze voedingsstoffen sneller opnemen en afvalproducten sneller verdrijven. Dit versnelt het herstel van beschadigd weefsel, wat leidt tot snellere pezen-, ligamenten en spiergenezing.

VERHOOGDE METABOLISCHE ACTIVITEIT

Soft-lasertherapie heeft ook een grote invloed op individuele bloedcellen die tijdens de behandeling door de laserstraal gaan. Het laserlicht verhoogt de zuurstof- en nutriënt-belastingscapaciteit van de rode bloedcellen (RBC's) aanzienlijk. Dit zorgt voor verhoogde metabole activiteit en productie van bepaalde specifieke enzymen. Beide effecten zijn voelbaar in het hele lichaam en zijn niet alleen beperkt tot het gebied dat wordt blootgesteld aan het laserlicht.

VERMINDERDE VORMING VAN LITTEKENWEEFSEL

Laser vermindert de vorming van littekenweefsel (vezelachtig weefsel) na weefselschade door snijwonden, brandwonden en chirurgie. Het kan deze formatie verminderen door het genezingsproces te versnellen, de bloedstroom naar het gewonde gebied te verbeteren en afvalproducten effectiever weg te voeren. Snellere genezing leidt altijd tot minder littekenweefselvorming.

Tekening persoon ATP Safe Laser.png

Soft-lasertherapie zorgt ervoor dat de kleinere slagaders en lymfevaten van het lichaam in omvang toenemen - een mechanisme dat vasodilatatie wordt genoemd. Door deze verhoogde vasodilatatie kunnen ontstekingen, zwellingen en oedeem effectiever worden verwijderd van verwondingsplaatsen. Vasodilatatie van lymfevaten bevordert ook lymfedrainage die ook helpt bij dit vitale genezingsproces. Blauwe plekken worden vaak sneller opgelost als gevolg van dit specifieke biologische effect.

ONTSTEKING VERMINDEREN

Thuis%20behandelen%20Safe%20Laser_edited

DEZE KLACHTEN KUNT U VEILIG THUIS BEHANDELEN 

Wetenschappelijk aangetoond

Musculoskeletale aandoeningen

Algemene problemen

Tekening persoon ATP Safe Laser.png

1. Oorproblemen
    Ontsteking, pijn, jeuk
    Tinnitus
    Otitis media
2. Tandheelkundige problemen
    Kiespijn
    Gingivitis, parodontitis
    Ontsteking of atrofie van het tandvlees
    na implantatie
3. Allergie, astma, rhinitis
    Vermindert de symptomen
4. Huidproblemen
    Eczeem, huidontsteking
    Herpes simplex en zooster
5. Diabetes mellitus
    Ulcus cruris,
    Niet helende wonden
6. Cosmetisch
    Ontsteking
    Rimpels
7. Verwondingen rond het huis
    Kneuzing, snijwond
    Brandwond
8. Vermoeidheid, zwakte
9. Veterinaire interventie

1. Stijve nek
2. Verwonding van het schoudergewricht
3. Tennis- of golfelleboog, elleboogpijn
4. Tendovaginits
    Carpaal tunnel syndroom
5. Onderrug pijn,

    Hernia

6. Reuma, reumatoïde artritis, artritis
7. Sportblessures
    Stam (distorsie)
    Kneuzing
    Hematoom
    Breuk
    Ruptura van teania, spier of pees
    Knieblessures

8. Kniepijn

    Heuppijn

    Gewrichtsslijtage, artrose

    Heupgewricht slijtage
    Kniegewricht slijtage
    Vervangende operatie

    Heupvervangende operatie
    Knie-vervangende operatie
9. Letsel van enkelgewricht,     

    enkelverstuiking
10. Spur (exostosis calcanei), letsel of

      ontsteking van calcanei of achillespees
11. Versnelling van revalidatie na operatie
12. Breuk

 
Certificaat Safe Laser - CE markering.jp

MEDISCH GECERTIFICEERD

Veiligheidsclassificatie Safe Laser

Volgens decreet van Ministerie van Volksgezondheid 4/2009 (III.17) behoren onze Safe Laser apparatuur tot klasse II.a. divisie van medische apparatuur.


Safe Laser heeft een kwaliteitsmanagementsysteem gespecificeerd in MSZ EN ISO 13485: 2012 norm en productie-kwaliteitsborging volgens richtlijn 93/42 / EEG betreffende medische hulpmiddelen, bijlage V.

De classificatie van het laserapparaat is gemaakt volgens de norm IEC 60 825-1 Safety of Laser Products. We hebben de vereisten met betrekking tot de diffusie voor de classificatie toegepast. Safe Laser licht beschikt over een nieuwe speciale laserlichtbron die onder een patent valt en gepolariseerd, coherent en monochromatisch licht afgeeft zoals andere (schadelijke) lasers, maar het licht van Safe Laser vertoont geen parallel (verstrooide) stralen en kunnen niet optisch worden scherpgesteld in een puntig licht (schadelijk) in tegenstelling tot de conventionele lasers; deze nieuwe technologie wordt Safe Laser Light (SLL, patentregistratienummer 2103448) genoemd. 

Tekening persoon ATP Safe Laser.png
Pijnvrij bewegen safe laser.jpg

LEER ALLES OVER DE THUIS BEHANDELING VAN SAFE LASER

Wilt u onderstaande wetenschappelijke uitleg in 'Jip en Janneke taal'? Klik hier

Chronische pijnklachten ontstaan door degeneratie. Degeneratie begint in de cel. Elke cel bevat meerdere mitochondriën, de energie-fabriekjes van je lichaam. In de mitochondriën worden zuurstof en voedingsstoffen verwerkt naar ATP, de energie van je lichaam. Alle organen en weefsels hebben ATP nodig om te functioneren: spiercellen om aan te spannen, kliercellen om hormonen te maken, zenuwen om informatie voort te geleiden en organen om neurotransmitters en enzymen te maken. Voor al die biochemische reacties zijn verschillende grondstoffen nodig en zuurstof is de belangrijkste grondstof.

In onderstaande video is de elektronenoverdracht in de binnenste membraan van de mitochondrien te zien. Deze elektronenoverdracht is een ontzettend belangrijk proces in het lichaam met eindproduct ATP. 

Het cytochrome-c oxidase enzymcomplex is het laatste enzym in de elektronenoverdracht in de binnenste membraan van de mitochondriën. In bovenstaande video is te zien dat "Cyto C" cruciaal is voor de aanmaak van ATP.  Zuurstof moet dit enzym passeren voordat het verwerkt kan worden naar energie (ATP) en de cel zijn functie kan uitvoeren. Een functie van de cel is o.a. regeneratie ofwel het vernieuwen van je cellen. Zonder dat je het doorhebt vernieuwt een mens zichzelf continu. Op celniveau zijn we zelfs elke twee tot drie maanden een compleet ander mens. Cellen zijn dus continu in beweging maar zonder voldoende ATP stopt deze beweging en vernieuwing. Dit is het moment dat regeneratie veranderd in degeneratie. Hierdoor worden weefsels, cellen, kraakbeen en capillairen niet meer vernieuwd, ligt het gebied stil en ontstaan er langzaam klachten. Je herkent het vast wel dat je 'opeens' last hebt van klachten. Eigenlijk heeft deze klacht zich al jarenlang in het lichaam ontwikkeld.

 

Het is voor je gezondheid en het herstel van je klachten belangrijk om een degeneratief gebied om te vormen naar een regeneratief gebied. We gaan hier nog wat dieper op in:

Cytochrome c oxidase enzym.gif
1200px-Cytochrome_C_Oxidase_1OCC_in_Memb

Cytochrome C oxidase enzym

Stikstofmonoxide.png
Formule stikstofmonoxide.jpg

Stikstofmonoxide (Nitric Oxide)

Wetenschappelijk onderzoeken LLLT

Stikstofmonoxide (NO) is een kleurloos gas en is afkomstig van uitlaatgassen, energiecentrales maar ook naarmate we ouder worden of ziek zijn (geweest) produceert je lichaam te veel NO. Stikstofmonoxide heeft veel positieve werkingen in het lichaam zoals het ontspannen en verwijding van onze bloedvaten en het verbetert de bloedcirculatie. Maar het heeft ook een negatieve werking in het lichaam. Stikstofmonixide blijft kleven aan het cytochrome-c oxidase enzymcomplex. De functie van het cytochrome-c oxidase enzymcomplex is te zien in bovenstaande video. Je kunt deze verkleving vergelijken met een voedingswarenfabriek waarbij de doorgang geblokkeerd wordt door afval. Grondstoffen kunnen de fabriek niet meer in en het eindproduct kan de fabriek niet meer uit. Op den duur komt de fabriek stil te liggen en raakt vervallen. Hetzelfde gebeurt met de energiefabriekjes (mitochondrien) in je lichaam. De voedingsstof zuurstof kan de fabriek niet meer in door de blokkades en het eindproduct ATP kan je fabriek niet meer uit. De activiteit van je energiefabriek komt stil te liggen, er worden geen nieuwe cellen aangemaakt waardoor je cellen vervallen raken, niet meer vernieuwen en er uiteindelijk klachten ontstaan.

Het verstikkende effect van stikstofmonoxide in de mitochondrien wordt in talloze wetenschappelijke onderzoeken aangetoond.

 

Wetenschappelijk onderzoeken LLLT
Wetenschappelijk onderzoeken LLLT
Wetenschappelijk onderzoeken LLLT
Wetenschappelijk onderzoeken LLLT
Wetenschappelijk onderzoeken LLLT
Wetenschappelijk onderzoeken LLLT
Wetenschappelijk onderzoeken LLLT

We nemen als voorbeeld artrose. Artrose is een verandering in je gewricht dat ontstaat doordat de betreffende cellen in het gebied zich niet meer kunnen vernieuwen (degeneratie). Hierdoor ontstaat langzaam maar zeker slijtage. De oorzaak is de beperking van zuurstof in de mitochondrien. Weefsels, cellen en kraakbeen worden niet meer vernieuwd en/of aangemaakt en het lichaam is niet meer in staat om zichzelf te herstellen waardoor klachten ontstaan. Een van die klachten is slijtage van het kraakbeen ofwel artrose. Als je de degeneratie niet tijding beëindigd zullen de klachten die zijn ontstaan alleen maar erger worden. 

 

Voor het herstel van artrose is het belangrijk dat de mitochondriale functie verbeterd en weer op gang komt. Lees hier het wetenschappelijke onderzoek over het effect van laser therapie op de expressie van cytosolische eiwitten in het synovium van patiënten met artrose. Hierin wordt aangetoond dat laser therapie in de weefselmonsters een significante toename in mitochondriale warmteschok veroorzaakten.

Safe Laser gezin.jpg

90% van de chronische pijnpatiënten is pijnvrij na Safe Laser thuistherapie

en 80% heeft de medicatie gestopt of gehalveerd

De laserstraal van het medische thuishulpmiddel SafeLaser verwijdert tot 10 cm diep de stikstofmonoxide van het enzymcomplex in de mitochondrien waardoor zuurstof de mitochondriën weer kan betreden. In combinatie met voedingsstoffen kan er weer ATP aangemaakt worden in de cel. Hierdoor wordt o.a. regeneratie (vernieuwing) weer geactiveerd. Weefsels, cellen, capillairen en kraakbeen worden weer aangemaakt en je geeft het lichaam weer de capaciteit om zelf te herstellen, zoals de natuur het bedoeld heeft. Het is belangrijk om naast de Safe Laser therapie voldoende in beweging te blijven zodat de vrijgekomen afvalstoffen het lichaam goed kunnen verlaten en dat u de doorstroom van voedingstoffen bevorderd .

 

Met Safe Laser thuis therapie bevordert u het natuurlijke herstel van het lichaam en behandelt u de oorzaak in plaats van de gebruikelijke symptoombestrijding.

De meest effectieve oplossing tegen chronische pijnklachten is

Safe laser logo.png

Let op: uw artrose klacht moet door een medisch specialist zijn gediagnosticeerd alvorens wij Safe Laser mogen aanbieden. 

Mede vanwege het feit dat Safe Laser therapie pijn vermindert en daardoor ernstige ziekten kan verdoezelen.