Slider safe laser goedgekeurd eu.png

THERAPEUTISCHE VOORDELEN

SOFT LASER THERAPIE

Gedurende de laatste 50 jaar zijn talrijke klinische studies en onderzoeken uitgevoerd naar de gunstige effecten van lasertherapie voor een hele reeks klinische aandoeningen. Het volgende is een vereenvoudigde lijst van de meer uitgebreidere bestudeerde biologische effecten van Soft-Laser Therapy.

Safe Laser is gecertificeerd als Soft Laser therapie maar in tegenstelling tot elke andere soft laser therapie is Safe Laser gecertificeerd als veilig voor de ogen.

SNELLERE WONDGENEZING

Soft-lasertherapie stimuleert de productie van fibroblasten, de bouwstenen die nodig zijn om collageen te creëren. Collageen is het essentiële eiwit dat nodig is om oud weefsel te vervangen of beschadigd weefsel te repareren. Vanwege dit effect is lasertherapie effectief bij het behandelen van open wonden en brandwonden.

VERBETERDE BLOEDSTROOM

Soft-lasertherapie verhoogt aanzienlijk de vorming van nieuwe capillairen (kleine bloedvaten) in beschadigde weefsels. Met meer haarvaten die meer bloed naar de plek van de verwonding brengen, wordt de genezing versneld, worden wonden sneller gesloten en wordt de vorming van littekenweefsel verminderd.

VERBETERDE ZENUWFUNCTIE

Laserlicht versnelt het proces van regeneratie van zenuwcellen, waardoor de tijd die zenuwcellen nodig hebben om te genezen na een verwonding wordt verkort. Laserlicht verhoogt ook de amplitude (sterkte) van actiepotentialen (signalen verzonden langs zenuwvezels) die de algehele zenuw- en spierfunctie verbetert. Beide redenen verklaren waarom lasertherapie zo gunstig is bij het verminderen van de symptomen die verband houden met zenuwletsel - namelijk scherpe pijn, gevoelloosheid, tintelingen en branderig gevoel.

VERBETERDE IMMUUNFUNCTIE

Fotonen van laserlicht worden direct geabsorbeerd door chromoforen (moleculaire enzymen in cellen) die zijn ingebed in de meeste cellen van het lichaam. Deze laserlichtabsorptie activeert een specifiek enzymatisch proces dat de productie van ATP in gang zet. ATP (adenosine trifosfaat) is de belangrijkste vorm van energie die ALLE chemische reacties in ALLE cellen van het lichaam aandrijft. Hogere energieproductie leidt tot een snellere en efficiëntere functie - vooral voor immuun-specifieke cellen die worden blootgesteld aan lasertherapie. Deze verbeterde efficiëntie helpt het immuunsysteem bij het bestrijden van ongewenste microben en pathogenen.

Soft-lasertherapie verlicht pijn op korte termijn door verschillende biologische mechanismen:

1.    Lasertherapie blokkeert de pijnsignalen die worden overgedragen van gewonde delen van het lichaam naar de hersenen. Dit vermindert de gevoeligheid van de zenuwen en vermindert de perceptie van pijn aanzienlijk.

2.     Lasertherapie vermindert ook pijn door ontsteking en zwelling te verminderen. Dit mechanisme vermindert niet alleen de pijn maar versnelt de genezingsprocessen.

3.     Lasertherapie vermindert ook de pijn door de productie en afgifte van endorfines en enkefalinen, die natuurlijke pijnstillende chemicaliën in ons lichaam zijn, te verhogen.

PIJNVERLICHTING

VERSNELD WEEFSELHERSTEL EN CELGROEI

Fotonen van licht uitgezonden door therapeutische lasers dringen diep in de weefsels van het lichaam door, om de productiecentra van individuele cellen (mitochondriën) te stimuleren. Deze stimulatie verhoogt de beschikbare energie voor deze cellen waardoor ze voedingsstoffen sneller opnemen en afvalproducten sneller verdrijven. Dit versnelt het herstel van beschadigd weefsel, wat leidt tot snellere pezen-, ligamenten en spiergenezing.

VERHOOGDE METABOLISCHE ACTIVITEIT

Soft-lasertherapie heeft ook een grote invloed op individuele bloedcellen die tijdens de behandeling door de laserstraal gaan. Het laserlicht verhoogt de zuurstof- en nutriënt-belastingscapaciteit van de rode bloedcellen (RBC's) aanzienlijk. Dit zorgt voor verhoogde metabole activiteit en productie van bepaalde specifieke enzymen. Beide effecten zijn voelbaar in het hele lichaam en zijn niet alleen beperkt tot het gebied dat wordt blootgesteld aan het laserlicht.

VERMINDERDE VORMING VAN LITTEKENWEEFSEL

Laser vermindert de vorming van littekenweefsel (vezelachtig weefsel) na weefselschade door snijwonden, brandwonden en chirurgie. Het kan deze formatie verminderen door het genezingsproces te versnellen, de bloedstroom naar het gewonde gebied te verbeteren en afvalproducten effectiever weg te voeren. Snellere genezing leidt altijd tot minder littekenweefselvorming.

Soft-lasertherapie zorgt ervoor dat de kleinere slagaders en lymfevaten van het lichaam in omvang toenemen - een mechanisme dat vasodilatatie wordt genoemd. Door deze verhoogde vasodilatatie kunnen ontstekingen, zwellingen en oedeem effectiever worden verwijderd van verwondingsplaatsen. Vasodilatatie van lymfevaten bevordert ook lymfedrainage die ook helpt bij dit vitale genezingsproces. Blauwe plekken worden vaak sneller opgelost als gevolg van dit specifieke biologische effect.

ONTSTEKING VERMINDEREN

Thuis%20behandelen%20Safe%20Laser_edited

DEZE KLACHTEN KUNT U VEILIG THUIS BEHANDELEN 

Wetenschappelijk aangetoond

Musculoskeletale aandoeningen

Algemene problemen

1. Oorproblemen
    Ontsteking, pijn, jeuk
    Tinnitus
    Otitis media
2. Tandheelkundige problemen
    Kiespijn
    Gingivitis, parodontitis
    Ontsteking of atrofie van het tandvlees
    na implantatie
3. Allergie, astma, rhinitis
    Vermindert de symptomen
4. Huidproblemen
    Eczeem, huidontsteking
    Herpes simplex en zooster
5. Diabetes mellitus
    Ulcus cruris,
    Niet helende wonden
6. Cosmetisch
    Ontsteking
    Rimpels
7. Verwondingen rond het huis
    Kneuzing, snijwond
    Brandwond
8. Vermoeidheid, zwakte
9. Veterinaire interventie

1. Stijve nek
2. Verwonding van het schoudergewricht
3. Tennis- of golfelleboog, elleboogpijn
4. Tendovaginits
    Carpaal tunnel syndroom
5. Onderrug pijn,

    Hernia

6. Reuma, reumatoïde artritis, artritis
7. Sportblessures
    Stam (distorsie)
    Kneuzing
    Hematoom
    Breuk
    Ruptura van teania, spier of pees
    Knieblessures

8. Kniepijn

    Heuppijn

    Gewrichtsslijtage, artrose

    Heupgewricht slijtage
    Kniegewricht slijtage
    Vervangende operatie

    Heupvervangende operatie
    Knie-vervangende operatie
9. Letsel van enkelgewricht,     

    enkelverstuiking
10. Spur (exostosis calcanei), letsel of

      ontsteking van calcanei of achillespees
11. Versnelling van revalidatie na operatie
12. Breuk

 
Certificaat Safe Laser - CE markering.jp

MEDISCH GECERTIFICEERD

Veiligheidsclassificatie Safe Laser

De classificatie van het laserapparaat is gemaakt volgens de norm IEC 60 825-1 Safety of Laser Products. We hebben de vereisten met betrekking tot de diffusie voor de classificatie toegepast. Safe Laser licht beschikt over een nieuwe speciale laserlichtbron die onder een patent valt en gepolariseerd, coherent en monochromatisch licht afgeeft zoals andere (schadelijke) lasers, maar het licht van Safe Laser vertoont geen parallel (verstrooide) stralen en kunnen niet optisch worden scherpgesteld in een puntig licht (schadelijk) in tegenstelling tot de conventionele lasers; deze nieuwe technologie wordt Safe Laser Light (SLL, patentregistratienummer 2103448) genoemd. 

Tekening persoon ATP Safe Laser.png
Pijnvrij bewegen safe laser.jpg

LEER ALLES OVER DE THUIS BEHANDELING VAN SAFE LASER

Gelukkig stel zonder pijn.jpg

KOOP, LEASE OF HUUR SAFE LASER

Vanaf €97,- per maand

Uitleg behandeling Safe Laser.jpg

Een gratis adviesgesprek

voor uw pijn?

GA DIRECT NAAR

Of blijf op de hoogte via onderstaande kanalen

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon

Pijncentrum Echt

Gelrestraat 19, 6101 EV Echt (Ingang Shoefit)

+316 27 53 6008

info@pijncentrumecht.nl