Nooit meer stijfheid en pijn - Safe Lase

EINDELIJK IN NEDERLAND VERKRIJGBAAR

veiligheidsbril_1 (1).jpg
veiligheidsbril_1 (1).jpg

Deze nieuwe gepatenteerde technologie maakt het sinds 2012 mogelijk dat niet alleen ziekenhuizen en zorgprofessionals gebruik kunnen maken van de vele voordelen van lasertherapie maar nu ook iedereen thuis, zonder veiligheidsbril.

Certificaat Safe Laser - CE markering.jp

MEDISCH GECERTIFICEERD

Veiligheidsclassificatie Safe Laser

Volgens decreet van Ministerie van Volksgezondheid 4/2009 (III.17) behoren onze Safe Laser apparatuur tot klasse II.a. divisie van medische apparatuur.


Safe Laser heeft een kwaliteitsmanagementsysteem gespecificeerd in MSZ EN ISO 13485: 2012 norm en productie-kwaliteitsborging volgens richtlijn 93/42 / EEG betreffende medische hulpmiddelen, bijlage V.

De classificatie van het laserapparaat is gemaakt volgens de norm IEC 60 825-1 Safety of Laser Products. We hebben de vereisten met betrekking tot de diffusie voor de classificatie toegepast. Safe Laser licht beschikt over een nieuwe speciale laserlichtbron die onder een patent valt en gepolariseerd, coherent en monochromatisch licht afgeeft zoals andere (schadelijke) lasers, maar het licht van Safe Laser vertoont geen parallel (verstrooide) stralen en kunnen niet optisch worden scherpgesteld in een puntig licht (schadelijk) in tegenstelling tot de conventionele lasers; deze nieuwe technologie wordt Safe Laser Light (SLL, patentregistratienummer 2103448) genoemd. 

Tekening persoon ATP Safe Laser.png
Power per Safe Laser mW.png
K_joule per Safe Laser.png

DE GESCHIEDENIS VAN LASERS IN GENEESKUNDE

theodore mainman laser geschiedenis.jpg

De eerste laser werd in 1960 uitgevonden door Theodore Mainman. De eerste Hongaarse laser werd tussen 1963 en 64 ontwikkeld in de Central Physics Research Insittute. Sindsdien heeft het Hongaarse laseronderzoek een voorbeeldrol gespeeld in de wereld.

 

De eerste krachtige lasers (chirurgische lasers), die in staat waren om door de huid te snijden, verschenen in 1965. In 1966 onderzocht professor Endre Mester het mogelijke de nadelige bijwerkingen van low-power lasers (soft laser / low level laser). Toen vond hij dat soft lasers geen nadelige bijwerkingen hebben, maar integendeel, ze hebben een gunstig biostimulatief effect op het menselijk lichaam. 

 

Dit betekent dat de cellen en weefsels, verlicht door soft laserlicht, sneller kunnen genezen / regenereren (bijvoorbeeld versnelde wondgenezing). Laserlicht verhoogt het celmetabolisme, zelfs nieuwe cellen, weefsels, kraakbeen en capillairen worden gevormd.  Het Soft laserlicht stimuleert het immuunsysteem. [18, 53] *

 

Samengevat, het laserlicht stimuleert het eigen helende vermogen van het lichaam!

In aanvulling op het bovenstaande heeft Soft-laserlicht een aantal gunstige effecten op het lichaam, bijvoorbeeld: het verminderen van ontsteking en zwelling, pijnverlichting, het verminderen van spierspanning, het versnellen van de haargroei. 

 

Aan het einde van de jaren zeventig ontdekte een Hongaars onderzoeksteam, bestaande uit artsen en natuurkundigen waaronder dr. Rózsa Károly van Safe Laser, dat de "polarisatie" van laserlicht een belangrijke rol speelt in het gunstige "biostimulatieve"-effect. 

 

Aangezien lasers op dat moment erg duur waren, weinig efficiënt en gevaarlijk voor het menselijk gezichtsvermogen, creëerde dit onderzoeksteam een ​​veel goedkopere en oogveilige gewone lamp, waarvan het licht gepolariseerd was. Dit was de voorloper van de gepolariseerde lampen van vandaag (bijvoorbeeld Bioptron).

 

Het succesverhaal van de komende 30 jaar bleek goed uit hoe gunstig gepolariseerd licht voor het menselijk lichaam is. De recent ontwikkelde halfgeleiderlasers zijn veel krachtiger, veel efficiënter en goedkoper dan de gepolariseerde lampjes, maar ze zijn sowieso gevaarlijk voor het oog. Daarom heeft Károly Rózsa (arts van de Hongaarse Academie van Wetenschappen) in de loop van enkele jaren van onderzoek een speciale diffusie-Safe-laser gecreëerd, die onschadelijk is voor het menselijk oog, en aldus het mogelijk maakt om de gepolariseerde lichten te vervangen voor een veel meer effectieve, nieuw therapeutisch laserlicht, dat u nu eenvoudig thuis kunt gebruiken.

(Safe Laser 500)

WAAROM IS "SAFE-LASER" LICHTTHERAPIE EFFECTIEVER DAN TRADITIONEEL
GEPOLARISEERDE LAMPEN?

Dr. Karoly rozsa 1972.jpeg

De essentie van de "Safe Laser" -technologie is dat een speciaal diffusieoppervlak de parallelle straal van de laser zodanig transformeert dat het absoluut onschadelijk voor het oog wordt. De essentie van het optical-systeem is dat de eerste stap een diffusielens de parallelle laserstraal"opent" , waarna een tweede diffusieoppervlak ervoor zorgt dat de lens van het oog het niet kan richten op gevaarlijke niveaus. Dankzij deze nieuwe technologie kunnen deze speciale Safe-lasers nu veilig thuis worden gebruikt.

Laserlicht heeft veel meer fysiologisch gunstige effecten, omdat het licht ervan niet alleen gepolariseerd is (trillend in hetzelfde vlak) als gepolariseerde lichtlampen, maar ook monochroom (eenkleurig) en coherent (geordende golfeigenschappen) is. Deze drie eigenschappen zijn nodig opdat het licht niet alleen op de huid, maar ook in diepere lagen zijn gunstige effecten kan uitoefenen.

Op het coherente licht van de laser, oscilleren de oscillerende lichtgolven in dezelfde fase en de evoluerende intensiteit modulair op het behandelingsoppervlak kan belangrijke biologische processen op cellulair niveau in ons lichaam induceren. De coherentie van laserlicht gaat niet verloren, terwijl het de weefsels penetreert en speelt een essentiële rol bij de genezing van diepere lagen (bijvoorbeeld musculoskeletale stoornissen). 

 

Onderzoek heeft aangetoond dat wonden behandeld met laserlicht 20% sneller genezen dan wanneer verlicht met gewoon gepolariseerd licht. Bovendien (bijvoorbeeld ulceraitve) wonden die dat niet deden genezen dankzij de conventionele gepolariseerde lichttherapie herstelde snelle aaer -laserbehandeling. 

 

Een bijkomend voordeel van veilige laserapparaten ten opzichte van gepolariseerd licht is dat laserlicht geschikt is voor het opsporen van ziekten die kunnen worden behandeld met neusgatlicht.

Unieke Safe Laser.png

PRODUCT

Basisprincipes van de laser

In termen van biologische effecten kunnen lasers worden onderverdeeld in twee hoofdcategorieën:

• Hoog vermogen = "hard-lasers" - chirurgische lasers

• Laag vermogen = "soft-lasers" - therapeutische lasers

 

De krachtige chirurgische lasers (vanwege het zeer sterke thermische effect) zijn in staat tot verschillende chirurgische procedures.

 

Safe Laser®-instrumenten behoren tot de groep van therapeutische"soft laser / low level laser".

In het geval van Safe-lasers wordt het fotochemische reactie effect van het laserlicht gebruikt om gunstige biologische processen in te leiden.

 

Hoe werkt de Safe-lasertherapie?

In 1947 blijkt uit onderzoek dat mitochondria van cellen in ons lichaam lichtgevoelig zijn. Mitochondria van verschillende cellen reageren op lichten van verschillende golflengte (kleur) in verschillende maatregelen. Van het gehele spectrum hebben de rode (bijvoorbeeld 660 nm) en infrarode (bijvoorbeeld 808 nm) lichten het sterkste effect.

De foto-acceptormoleculen van de cellen die energie ontvangen worden geactiveerd onder het effect van Safe-laserlicht en zijn in staat om een ​​ander molecuul te activeren, waardoor chemische reacties worden geïnitieerd in naburige cellen en weefsels.

 

Wat zijn de fysiologische effecten van het Safe-laserlicht?

De Safe-laserbehandeling heeft drie bekende genezende effecten op het menselijk lichaam:

1. Pijnverlichtingseffect 

2. Een ontstekingsremmend effect 

3. Biostimulerings-effect - stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam!

 

In ons lichaam verwerkt het laserlicht bepaalde enzymprocessen die ATP productie activeren. Het ATP (adenosine trifosfaat) is de enige en belangrijkste vorm van energie die elke chemische reactie in elke cel van het lichaam uitvoert. Het gevolg van de verhoogde energieproductie is de efficiëntere functie (metabolisme) van de cellen en de snellere regeneratie, waardoor de genezende perioden van de ziekten worden verkort.

 

Safe-laserbehandeling verlicht niet alleen de symptomen van de ziekten, maar als een gevolg van complexe biologische en chemische processen, elimineert het in vele gevallen de oorzaak van de ziekten. 

    

Licht van infra (808nm) laser is nauwelijks zichtbaar voor het oog, daarom is het uitgerust met vier rode LED-lampen, die de functie van signaallampjes.